Edvar to dostawca szlachetnych gatunków ryb słodkowodnych i morskich. Najwyższą jakość produktu gwarantuje lokalizacja firmy na Mazurach, wśród czystych łowisk jezior wschodniej Polski, najdalszych wschodnich rejonów UE, co pozwoliło rozszerzyć ofertę również o ryby pochodzące z krystalicznie czystych górskich jezior Kazachstanu oraz dalekiej syberyjskiej Rosji.
Edvar to przetwórnia położona w unikalnym miejscu, wśród 1000 jezior mazurskich. Ich naturalne sąsiedztwo ukształtowało w mieszkańcach tej ziemi rybackie tradycje regionu oraz szacunek dla środowiska naturalnego.
Marka Edvar jest spadkobiercą historii mieszkańców Mazur, gdzie z pokolenia na pokolenie przekazywano tradycyjne receptury i uczciwe zasady handlu rybami. Łowiska dobierane są według rygorystycznych kryteriów czystości wód. Podstawę oferty handlowej stanowią ryby słodkowodne z macierzystych Mazur położonych w Polsce oraz z dziewiczych, górskich obszarów Kazachstanu. W ofercie znajdują się również doskonałej jakości delikatesowe ryby morskie z zimnych wód północnego Atlantyku.
Najlepszym produktem marki Edvar jest delikatne mięso filetów z sandacza (Sander lucioperca). Historia gatunku tej ryby wiedzie do rodzimych mazurskich wód, z odległych wschodnich terenów carskiej Rosji. Tak oryginalnym kolejom czasów i kultur, marka Edvar zawdzięcza niepowtarzalną jakość i szlachetny smak filetów z sandacza.